Czy można kupić przyzwoite radyjko podświetlane na zielono

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • owsiak1
    Classic
    • 2010
    • 9

Thundi, no dzieki pomysle o tym również, a co mógłbyś polecić z tym palmów bo ja sie nie znam kompletnie

Z drugiej strony jest jeszcze takie fajne urządzenie jak Sony PSP Go. Małe z dużym ekranem i 16GB pamięci flash. Obsługuje też mp4 jak Ipod wiec nie byłoby problemu z filmami. Ma WiFi i BT. Nie wiem tylko czy można oglądać na nim jak jest złożony. Musze sie jeszcze przejść do Sony i popytać.
  • piotr1971
    Classic
    • 2008
    • 12

Chciałem kupić radyjko podświatlane ładnie na zielono. Jestem laikiem, więc siadłem przed allegro i wybrałem te modele, które mi się spodobały.
    - Alpine 9880R
    - Kenwood KDC W5141UGY
    - Clarion DXZ 389
    - Pioneer DEH-5000UB
    - Sony CDX-GT620
    Wszystkie mają USB, AUX. Są pewne różnice w cenie, ele generalnie są to radyjka za 400-600zł. Różnice w cenie na pewno nie zdecydują o wyborze.
    Nie mam pojęcie jak brzmią te radyjka. Proszę o podpowiedź, z którego radia można mieć najwięcej satysfakcji (często jeżdżę sam i dużo słucham takowego sprzętu). Może też być podpowiedź na inny model z USB, AUX i zielonym podświetleniem.

Komentarz

• zpluta
      L&K
      • 2008
      • 1194

Osobiście mam Pioneera DEH-2920MP. Nie ma ani USB ani AUX ale świeci na zielono, pięknie komponuje się z zielonym podświetleniem mojej Octavii i nawet na oryginalnych głośnikach auta (jedynie ze zmniejszonymi kondensatorami na tweeterach) gra bardzo przyzwoicie - jedynie trzeba włączyć Loudness (ale wystarczy na poziomie Low) i BMX. No i nowe kosztowało 300 zł. Wkładam płytę z nagranymi MP3 własnej produkcji i gram, i gram, i gram ....

Tak wygląda: http://www.pioneer.pl/pl/products/ar...0MP/index.html
      :

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

ja mam ALPINkę i szczerzę mogę polecić nie jestem audiofilem ale w porównaniu z serią to przepaść a no i kolorystycznie pasuje idealnie do deski- u mnie to było jedno z decydujących kryteriów przy wyborze
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• turbojajko
          Ambiente
          • 2008
          • 168

Kenwood KDC W5141UGY - mam takiego . Faktycznie fajnie swieci na zielono, ale bez rewelacji jesli chodzi o dzwiek .
          Jak dla mnie, i nie tylko dla mnie , bo inni urzytkowicy to potwierdzaja - radio ma za malo srodka i niskiego tonu. Za to wysokie sa przerazliwie wysokie.
          Generalnie radio wyglada bardzo przyzwoicie i swietnie sie je obsluguje ,USB, MP3, AUX, obsluga suba z radia ( ale to chyba nie rewelacja), ale bez suba nie istinieje . :?
          Cena tez ok.
          miauuuuuuuuuuu!
          O1 SLX

Komentarz

• Angel
            Rider
            • 2008
            • 503
            • Octavia III combi (5E5)
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Mam w feli pioneera deh 2020. Model moze nie z gornej polki ale w polaczeniu z nowymi glosnikami blaupunky gra to dobrze. Lepeij niz na glosnikach pioneera. Podswietlenie przyciskow oczywiscie zielone. Wejscie aux oczywiscie posiada
            Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• ziutsane
              RS
              • 2007
              • 2376

Hej... osobiscie sluchalem kenwooda, clariona , pioneera i alpine i szczerze najbardziej kierowalbym sie ku kenwoodowi oraz clarkowi
              pioneer gra moim zdaniem sztucznie, a alpinka to nie jest to co mi odpowiada ...

Moje typy to clarion oraz kenwood (graja w miare neutralnie)
              Pozdrawiam
              Radio: C90r+XDP210EQ
              Kable:Opt,Skyline,50 mm
              Wzm:XES M1+FP 1.800
              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• piotr1971
                Classic
                • 2008
                • 12

Czy ktoś ma może Sony CDX-GT620 (ma do wyboru zielone lub niebieskie podświetlenie) i może powiedzieć z doświadczenia co sądzi o takim sprzęcie.

Komentarz

• ziutsane
                  RS
                  • 2007
                  • 2376

odpusc

Komentarz

• piotr1971
                    Classic
                    • 2008
                    • 12

Darowałem sobie Sony CDX-GT620. Mam pytanie: jak gra Clarion DXZ 389 (ma też ładne zielone podświtlenie). Jestem trochę laikiem, więc jeśli to nie to, może ktoś mi podpowie konkretny model radyjka do 500 zł. Chętnie w tej sprawie zaufam wiedzy osób bardziej doświadczonych w tej sprawie.

Komentarz

• Jools
                      Classic
                      • 2008
                      • 8

Mnie również interesowałby Clarion, ale model FB289RBT. Zależy mi zwłaszcza na możliwości odtwarzania utworów bezpośrednio z kart SD. Czy ktoś korzysta z tego radia i mógłby podzielić się opinią na jego temat?
                      "To the C students, I say, 'You too can be president of the United States.'" - George W. Bush, 2001

Komentarz

• Andja
                        Rider
                        • 2006
                        • 596

ja polecam BLAUPUNKT CASABLANCA MP56 - CD Mp3 WMA USB MMC/SD i oczywiscie ma zielone podswietlenie

Komentarz

• bogusg
                          Rider
                          • 2007
                          • 355

Miałem w swoiej Occie Pioneera Keh-1940 z kaseciakiem, kupionego kilka lat temu do Cieniaka. Cieniaka sprzedałem, a radio zostawiłem i po kilku latach trafiła mi się Octa bez radia. Założyłem więc na początek tego Pioneera; reszta instalacji w Skodzie- głośniki była fabryczna. Jeździłem z tym ok. roku,ale radio z kaseciakiem uznałem, że to przeżytek. Po za tym wydawało mi się, że jest za mało basów. Kupiłem więc Kenwooda KDC-W5041UG i to był uważam mój bład- okazało się, że radio to praktycznie nie ma basów i mój poprzedni wysłużony Pioneer był pod tym względem o kilka klas lepszy. Tak więc przychylam się do opinii "turbojajko" Kenwood to zero basów dźwięk jakiś taki metaliczny. Sprzedałem Kenwooda i teraz mam radio Skoda Symphony uważam, że jest dużo lepiej niż z Kenwoodem. Jak kiedyś wdałem się w dyskusję ze sprzedawcą z Mediamarktu mówił, że najlepsze basy ma Clarion i Pioneer
                          Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• ziutsane
                            RS
                            • 2007
                            • 2376

w muzyce liczy sie tylko bas ?

Komentarz

• bogusg
                              Rider
                              • 2007
                              • 355

Uważam, że wazne jest aby radio dobrze odtwarzało całe pasmo słyszalne,a nie tylko górę i srodek tak jak ,ma to miejsce w Kenwoodzie.
                              Myślę tez że faktycznie bas nie ma znaczenia przy odtwarzaniu muzyki Chopina i itp.
                              Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• Nexus6
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4847
                                • Volkswagen

bogusg, jeżeli poprawiales audio w Octavii I przy pomocy wymiany samego radia,
                                bez poprawy miejsca pracy głośników to tak jakbyś leczył trypra przy pomocy poloplastu :diabelski_usmiech

MSPANC :szeroki_usmiech
                                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Andja
                                  Rider
                                  • 2006
                                  • 596

Zamieszczone przez Nexus6
                                  bogusg, jeżeli poprawiales audio w Octavii I przy pomocy wymiany samego radia,
                                  bez poprawy miejsca pracy głośników to tak jakbyś leczył trypra przy pomocy poloplastu :diabelski_usmiech

MSPANC :szeroki_usmiech
                                  :lol:

Komentarz

• Xan86
                                    Ambiente
                                    • 2007
                                    • 141

piotr1971,

Ja mam Clariona DXZ 379RMP, a w zasadzie to jest to samo co napisałeś tylko ten model jest chyba ładniejszy :twisted:

Radio gra zajebiście, zresztą jak to clarion.Dobry czysty bas, kilka ustawień kolektora. Ma dużo bajerów, wyjście na Ipoda i wejście AUX. I jeszcze z tylu na zmieniarkę chyba możne tez obsługiwać tuner telewizyjny jeśli Ci na nim zależy. Co do podświetlenia to radio ma dwa kolory podswielenia z regulacja jego natężenia. Na zielono świeci zajebiście. Ja osobiście używam bursztynowego podświetlenia, które tez niezłe wygląda. Jeśli chcesz to mogę zrobić foty tego podświetlenia i wstawić je do tego tematu.

Osobiście polecam Ci Clariona, ale ten model DXZ 379 który jest w linku> Radio za ta cenę naprawdę godne polecenia. :twisted:
                                    Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
                                    Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm

Komentarz

• piotr1971
                                      Classic
                                      • 2008
                                      • 12

Xan86
                                      Clarion mi się wizualnie podoba, ten polecany przez ciebie model nie ma USB, a ja lubię przenosić MP3 na pendrivie - łatwo nagrać, odtwarzać, zmieniać repertuar, ale radyjko wygląda świetnie.

Komentarz

• bogusg
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 355

Dziś np byłem w Olsztynie Mediamarkcie i widziałem Clariony z USB za 370 PLNów i zielonym podśiwtleniem nie pamietam tylko typu
                                        Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• piotr1971
                                          Classic
                                          • 2008
                                          • 12

W przyszłym tygodniu kupuję radyjko. Na 99% Clarion DXZ 389. Zajrzę do Mediamark za radą bogusg. Mam jeszcze jedno pytanie, może trochę laickie, ale nurtujące mnie (po lekturze suchych danych technicznych). Jak to jest, że Clarion DXZ 389, który ma przetwornik 1bit gra lepiej (przynajmniej tak odebrałem dyskusję) niż Sony CDX-GT620, który ma przetwornik AC 24 bit i wzmacniacz na MOSFET 52W. Wiem, że genaralnie Clarion to bardzo dobry sprzęt, ale pytam o te dwa konkretne modele, a nie opinie o całej marce. Oba radia mają porównywalną cenę (400-500 zł).

Komentarz

Pracuję...